IARTA-MA!

A gresi e omenesc si a ierta este divin!

Nu mai stiu unde am gasit aceasta propozitie scrisa, dar mi-a placut si am memorat-o. Sunt multi care se lauda ca iarta cu usurinta, dar nu uita niciodata.

Parerea mea este ca sunt in totala eroare de judecata. De ce? Pentru ca actul de iertare este ceva atat de intim (in functie de greseli- dar aici nu vorbim despre faptul ca l-ai iertat ca nu ti-a adus cafeaua calda, ci despre lucruri mult mai profunde) incat necesita niste momente in care trebuie sa te retragi in coltisorul tau si sa analizezi, sa iti deplangi suferinta, sa asculti melodii de suflet etc.

Procesul de iertare poate fi unul lung si anevoios sau scurt. Aici depinde si de cat de adanca e rana. Mi-a luat mult timp sa inteleg ca ranile sufletesti se vindeca cel mai greu. Nu e suficient sa pui doar un plasture si sa astepti sa treaca. Lucrurile nu stau asa, cel putin in cazul meu. Am avut nevoie de multa putere si un munte de intelegere ca sa inteleg de ce am fost ranita. In unele cazuri am concluzionat ca a fost vina mea, iar in altele nu.

Situatia ideala este sa inveti din greselile celorlalti, dar nu vad asta ca pe ceva eficient. Greselile sunt cele care ne formeaza caracterul si ne ajuta sa evoluam. De aceea, daca ai ceva pe suflet si simti ca ai gresit, cere-ti iertare! Nu conteaza daca ti se vor accepta scuzele sau nu, important este sa iti usurezi constiinta si sa accepti ca esti om si a gresi este o trasatura umana. Pentru ca in cele din urma, atunci cand vei pune capul pe perna te vei simti mult mai linistit si impacat cu tine insuti pentru ca ai facut tot ce s-a putut face.

Asadar nu uita, greselile sunt facute ca sa fie iertate!

2 gânduri despre „IARTA-MA!

  1. Frumoase gânduri despre iertare! Așa este, greșelile sunt făcute pentru a fi iertate, dar iertarea este cu adevărat o „artă”. Iaretarea adevărată, nu doar… din gură.
    Numai bine și zile frumoase! 🙂

    Apreciază

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s