Forme fara fond sau fondul fara forma

Rostim cuvinte pe secunda.

Suntem noi, cei care vorbim la nervi, la bucurie, la tristete etc. De mult timp, noi am cam uitat insemnatatea si forta vorbelor rostite. Spunem cu o nonsalanta iesita din comun: „Ce mult te urasc!”, „Cat de mult te detest!” „Esti un mare prost!”

Tin minte ca demult cand citeam romanele „La Medeleni”, „Enigma Otiliei” si „Ultima noapte de dragoste, Intaia noapte de razboi” luasem decizia ca voi spune „Te iubesc” doar atunci cand voi simti cu adevarat. Voi spune „Te iubesc!” doar atunci cand sufletul va fi  plin de atat de multa iubire si de fericire.

Americanii au un obicei, ma rog, eu nu cunosc personal americani, dar in filmele lor, parintii si copiii isi spuneau ca se iubesc ori de cate ori aveau ocazia. E un obicei foarte frumos pentru ca din pacate, moartea ne spioneaza la fiecare pas si nu stii daca a doua zi vei mai avea ocazia sa iti rostesti iubirea.

Dar, nu este in regula atunci cand rostim aceste cuvinte ca sa manipulam, ca sa mintim sau ca sa ne simtim superiori. Eu vreau sa fiu in continuare naiva si sa cred ca magicul „Te iubesc” este rostit atunci cand sufletul este incarcat de puritate si de iubire.

6 gânduri despre „Forme fara fond sau fondul fara forma

 1. O femeie si-a pastrat un dessous pentru a fi vazut doar de cel care o va merita cu adevarat. Hainele au ramas insa acolo, pe un raft undeva…
  Afirmatia de iubire nu exclude mai devreme sau mai tarziu pe antonimul ei. Intotdeauna este o alegere intre a spune ce simti sau a simti ce spui.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Excelente gânduri. Iar viața ne confirmă din plin aceste adevăruri. Uităm să spunem „te iubesc” oamenilor dragi, până când…. nu le mai putem spune.
  Și da, nu trebuie să folosim „gratuit” aceste cuvinte mari și altele asemenea, dacă nu le simțim cu adevărat în inima noastră.
  O zi frumoasă și bucurie! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s