De-ale trenului

Am fugit pentru cateva zile la Brasov si am calatorit cu CFR-ul. Drumul pana la Brasov in sine este frumos pentru ca ai parte de niste peisaje absolut superbe. Am fost cu InterRegio  la cl.a-II-a. Oricum trenul nu avea decat 2 vagoane asa ca nu era prea mare diferenta intre clase.

10-11-vagoane-39-605x

Trenurile miros a comunism, a vechi si a nepasare. Angajatii sunt si ei batrani sau aproape de pensionare. Nu am vazut macar un angajat de varsta mea (30 ani). Mai treceam prin nu stiu ce gara de sat care era atat de darapanata si de parasita incat ma miram ca mai era acolo un nene care ridica paleta verde. Mergeam un metru si apoi se zarea o locomotiva dezafectata si pictata toata cu graffitti. Culmea, am avut surpriza sa vad o locomotiva de acest gen la Rasnov care era inca in circulatie. Cred ca asta arata cat de disperat este CFR-ul.

Calatorii erau putini si foarte plictisiti. Adevarul este ca atunci cand stii ca ai de mers 8 ore nu prea iti arde de conversatii cu nimeni, mai ales la ora 5 dimineata cand lumea doarme fericita cu Mos Ene. Nu stiu cum au gandit designerii de trenuri etajerele pentru bagaje, dar nu sunt suficient de late si de asta unii nu le folosesc. Prefera sa stea chirciti cu bagajele rezemate de scaun sau le pun in mijlocul compartimentului.

Romanul este umil. Se stie ca el respecta cu sfintenie regula: Capul plecat, sabia nu-l taie! Si asta se vede si la oamenii din trenuri. Toti stau cu capul in jos,  preocupati de griji si din cand in cand mai ridica privirea ca sa vada cine a mai urcat. Iar cand vine controlorul, toti iau pozitie de drepti si incep sa scormoneasca dupa bilete. La mine au venit doi, unul a perforat biletele si celalalt a mazgalit ceva cu pix rosu. Pixul rosu mi-a adus aminte de vremea cand eram scolarita si invatatoarea imi punea nota, iar dedesubt mazgalea ceva neinteligibil drept semnatura.

tren-curatenieCea mai mare problema o reprezinta toaletele. Daca nu ai folosit toaleta din primul minut in care a pornit trenul si decizi sa mai astepti, atunci risti sa fie nevoie sa intri cu masca de gaze din dotare, daca ai. Eu nu am avut si…mai bine nu detaliez pentru ca sunt o Lady.

Si e frig nene, adica frig si pe urma mori de cald. Oricum ai da-o, nu e bine. De asta e indicat sa ai pe tine haine care pot fi usor date jos…Si geamurile, Doamne am dat de niste geamuri „lustruite” atat de bine incat se vedeau niste dare de motorina. Am rezistat maxim o ora si apoi m-am apucat si am sters geamul ca sa pot vedea macar un pic pe unde ma aflam. Pana la urma, am sters tot geamul, dar eu am probleme la mansarda!

Oricum, am dormit putin si cand m-am trezit am avut parte de o surpriza electorala. Trump e presedinte! A innebunit lupu’!? Nu voi intra acum in polemici electorale pentru ca nu imi place, dar America…e vai vai cum ar spune rusul. De fapt, cred ca Putin rade acum in barba pentru ca usor-usor statele din preajma noastra ajung iar pe mana lui. Dovada si posibilul referendum de la moldoveni care va decide daca se continua colaborarea cu UE.

Da. Nu stiu incotro se indreapta Romania, dar stiu ca CFR-ul se indreapta spre faliment. Daca CFR ar fi o persoana, cred ca ar arata ca un mosulet cu hainele gaurite si cu un sac plin cu fier ruginit pe care il taraie in urma lui pe care scrie: FIER VECHI!

Este complet in antiteza cu clipuletul video care ruleaza pe un monitor din Gara Brasov unde se arata cat de fericiti sunt niste tineri pentru ca au monitoare  video in scaune! Cu o floare nu se face primavara…interior-clasa-ii-515x385

 

Reclame

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s