Veniti de luati…iLuminarea

Anul acesta mi-am dorit foarte mult sa merg sa iau Lumina la bisericuta mea din cartier care intre timp a ajuns un soi de catedrala fiindca s-au gasit oameni care sa doneze pentru constructie.

Am luat-o pe mama si pe la 23:30 am luat-o  usurel pe drumul nepietruit unde, pe vremuri, ma dadeam iarna pe derdelus cu saniuta. Era liniste…pentru moment.

Gardul fostei mele scoli este vis-a-vis de biserica si ne-am proptit si noi acolo ca sa nu-i incurcam pe cei care vor sa intre in curte. Proptita cum eram, tot am „incasat” niste coate. Harmalaie multa, erau niste baieti in fata noastra care isi fluturau ostentativ Ifoanele cu lanterne puternice. Ce-i drept, nu era decat un singur bec chior care lumina intreaga alee.

In fata noastra se proptesc 3 fete si un baiat. Nu era nimic iesit din comun, doar ca una din fete (imbracata cam sumar) ii spunea celeilalte ca vrea sa scape mai repede ca sa poata pleca in club.

Dar nu asta m-a mirat,  ci faptul ca langa ea era o copilita care avea un handicap…Nu putea sta in picioare fara sa fie tinuta de mama ei. Vazand-o asa, incercam sa inteleg de ce a vrut sa vina. Nimeni nu s-a oferit sa o duca sa stea pe o bancuta. ( Oricum erau toate ocupate de alti „bolnaviori”)

Oamenii erau prea preocupati sa isi faca drum spre lumina…

Si dupa o ora de asteptare, a iesit cineva cu o lumina palida care a trecut de noi si s-a dus tinta spre altii. Noi ce aveam? Candelele erau prea ieftine? Luminarile nu erau ale unui brand local? Habar nu am?!

Am ramas perplexa pentru ca in loc de slujba am ascultat harmalaia celor din jur si nu am auzit traditionala cuvantare: „Veniti de luati Lumina!” Buimaca,  am indraznit si eu cu mama sa mergem  sa luam lumina de la altcineva care statea acolo rabadatoare si dadea Lumina tuturor ne-Luminatilor.

Am aprins candelele dupa ceva straduinta pentru ca, sincer nu am mai vazut fitile atat de incapatanate ca ale noastre! Si ne-am facut iarasi loc prin multime si am pornit-o pe „Drumul Luminii”( momentul meu favorit din seara de Inviere) asa cum ii spun eu. Mai erau unii mai zvelti si mai tinerei care plonjau prin multime ca Ronaldo si Zidane, dar nu ii lua nimeni in seama pentru ca fiecare incerca sa isi pastreze aprinsa Lumina.

P.S.: Paste Fericit si sarbatori pline de lumina va doresc! Sa nu uitam sa aprindem candelutele de aseara sa arda si pentru cei  care nu se mai afla printre noi!

Dumnezeu sa-i odihneasca si pe bunicii mei…

 

Reclame

2 gânduri despre „Veniti de luati…iLuminarea

  1. Noaptea de Înviere – un moment deosebit de înălțare sufletească, dar pe care unii reușesc să-l tulbure cu atitudinea lor de oameni nesimțiți și needucați. Teribilismul vârstei nu justifică sub nicio formă prostia unora.
    Numai bine și zile frumoase! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s