Pacalelile din reclame. (II)

Reclama adresată câinelui din casă şi volumul mărit, alte strategii de neuromarketing 

În ceea ce priveşte tactica de atac a comerciantului, spune medicul, aceasta constă în numeroase trucuri care se află la limita legală sau chiar sunt interzise. Mecincopschi povesteşte că există reclame la care volumul este mult mai ridicat în comparaţie cu secvenţele de pe postul de televiziune prezentate înainte de spotul publicitar, lucru care captează imediat atenţia celui care urmăreşte reclama.

O alta formă de neuromarketing se găseşte în unele reclame făcute la mâncarea pentru animale. „Aici e o şmecherie: se prezintă mâncarea pentru câini, iar animalul omului începe să latre şi credem ca asta îşi doreşte. De fapt, pe fundalul reclamei sunt sunete scoase de pisici pe care noi nu le putem auzi“, precizeaza Gheorghe Mencinicopschi.

Când vine vorba despre cum putem sta la distanţă de aceste tehnici, medicul spune că unica cale este informarea, educarea celor care intră în contact cu această piaţă a reclamelor. „Un gram de educaţie face cât o tona de legislaţie“, spune doctorul.

Mecinicopschi: „Alimentele sunt droguri“ 

Ne drogăm cu substanţele pe care le conţin anumite alimente, dupa cum povesteşte Mencinicopschi. Acesta spune că în alimente se găsesc unele substanţe care acţionează asupra aceloraşi zone din creier în care acţionează şi drogurile. „Alimentele sunt droguri, iar unele substanţe conţinute aduc consumatorul într-o stare compulsivă, caracteristică drogurile. Pur şi simplu nu-şi pot reprima dorinţa de consum“, explică doctorul.

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s