Petec de rabdare

Rabdare rimeaza cu mare…Mare rabdare trebuie sa ai ca sa inveti sa treci peste diverse obstacole cu zambetul pe buze. De o mare rabdare ai nevoie ca sa rezisti sa arborezi pe chip expresia de „nu-mi mai pasa”, desi ai plans o noapte intreaga, iar ochii iti sunt rosii.

Rabdare avem cu totii in mai mare sau mica masura atunci cand vine vorba despre controlul furiei, ridicatul vocii sau azvarlirea unei palme pe un obraz.

De rabdare dam dovada si cand inghitim insultele celor pe care ii iubim si le cautam scuze tipice umane: este nervos, a avut o zi grea, nu are bani…

RABDAREA este o virtute a sufletului greu de cultivat. Unii sunt deja campioni si au parcele intregi, iar altii au doar un petec de rabdare greu sadit si greu pazit de buruieni si daunatori precum, ura, dusmania, invidia, fatarnicia etc.

Multi confunda ideea de rabdare cu cea de toleranta, dar nu este acelasi lucru. Eu vorbesc aici despre rabdarea de a creste, de a te maturiza si de a-ti fauri un caracter frumos.

Va marturisesc sincer ca parcela mea de rabdare este deocamdata foarte mica si nu am reusit inca sa cultiv mai multa pe bucatica mea de suflet.

Reclame

29 de gânduri despre „Petec de rabdare

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s