De unde provin denumirile marilor companii

Te-ai intrebat vreodata de unde provin numele site-urilor si companiilor? Cum au fost create si ce inseamna ele pentru public?

Iata o lista a etimologiilor numelor companiilor:

ADOBE
Numele provine de la paraul Adobe din spatele casei fondatorului John Warnock.
APPLE
Era fructul favorit al fondatorului, Steve Jobs. Trei luni a durat alegerea unui nume pentru companie. Jobs a amenintat ca isi va numi compania Apple Computers daca ceilalti colegi nu vor sugera un nume mai bun decat 5 o’clock.
GOOGLE
Numele a inceput ca o lauda despre cantitatea de informatii care ar putea fi cautata, Initial s-a numit „Googol”, un cuvant pentru cifra unu, urmata de o suta de zerouri. Googol era deja inregistrat, iar fondatorii au incercat sa il cumpere fara sa reuseasca. Asa ca au mers pe varianta Google.
HEWLETT-PACKARD
Bill Hewlett si Dave Packard au folosit metoda „cap sau pajura” pentru a hotara daca numele companiei va fi „Hewlett-Packard” sau „Packard-Hewlett”. Cine a fost norocosul?
HOTMAIL
Fondatorul Jack Smith a avut ideea de a accesa e-mailul de la un computer din orice colt al lumii. Astfel ca Sabeer Bhatia a venit planul de afaceri pentru serviciul de e-mail si a cautat tot felul de nume care se terminau in „e-mail”. Intr-un final a decis ca numele sa fie HOTMAIL, incluzand literele html ale programului de programare pentru scrierea paginilor web.

INTEL
Bob Noyce si Gordon Moore au vrut sa isi denumeasca compania „moore Noyce”, dar numele era luat de un lant hotelier. Asa ca au trebuit sa se multumeasca cu un acronim al INTegrated ELectronics.
MICROSOFT

Bill Gates a inventat numele pentru a reprezenta compania dedicata software-lui pentru microcalculatoare. Initial numele era „Micro-Soft”.

MOTOROLA
Fondatorul Paul Galvin a venit cu aceasta propunere de nume atunci cand compania sa a facut radiouri pentru autoturisme. Compania de radio a fost numita Victrola.
ORACLE
Larry Ellison si Bob Oats au lucrat la un proiect de consultanta pentru CIA. Numele de cod al proiectului a fost ORACLE pentru ca CIA a vazut ca acest sistem poate da raspunsurile necesare tuturor intrebarilor.

SAP
„Sisteme, aplicatii, produse in prelucrarea datelor”. Acestea au fost formate de patru ex-IBM-isti care au lucrat in „sisteme, aplicatii, proiecte”.
SONY

Vine de la latinescul „sonus”, iar Sonny este un jargon folosit de americani pentru desemnarea unui tanar grozav.

XEROX
In greaca, „xer” inseamna uscat. Inventatorul, Chestor Carlson, si-a numit produsul Xerox datorita copierii uscate, diferita de copierea umeda care predomina.

YAHOO!
Cuvantul a fost inventat de Jonathan Swift si folosit in calatoriile lui Gulliver. Numele reprezinta a persoana respingatoare si nu foarte umanizata. Fondatorii, Jerry Yang si David Filo au ales acest nume pentru ca se considerata niste „yahoos”. Yahoo este acronimul „Yet Another Hierarchical Officious Oracle”. Insa cei doi fondatori au fost incantati de definita generala a unui „yahoo”: „nepoliticos, nesofisticat si needucat”.
sursa: manager.ro
Reclame

2 gânduri despre „De unde provin denumirile marilor companii

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s