Ce inseamna sa fii fericit? (Studiu stiintific +constatari) Partea III

28. Excluderea sociala doare ca naiba

Excluderea sociala doare? Cu siguranta! Oamenii care sunt marginalizati vor fi intotdeauna mai deprimati decat ceilalti.

29. Nostalgia te va face sa te simti mai putin singur

Nostalgia are efect asupra singuratatii. Patru studii au analizat impactul nostalgiei asupra celor singuri. Singuratatea reduce perceptia sprijinului social, dar majoreaza intensitatea nostalgiei.

30. Poti accentua experientele bune sau rele? Da

Sase studii demonstreaza ca intreruperea unei experiente curente poate transforma alte experiente intr-unele mai placute; de asemenea, fenomenul accentueaza experientele neplacute. Consumatorii evita sa intrerupa experientele placute si aleg sa “faca pauze dese” la cele neplacute.

31. Fericirea vine si din socializare, dar vorba goala nu iti aduce nimic substantial

Socializarea, da. Vorba inutila, nu. Oamenii fericiti isi petrec mai mult timp pentru a discuta cu ceilalti; cei nemultumiti prefera sa stea singuri. Nu este surprinzator. Cei fericiti nu poarta, de obicei, discutii superficiale, preferand conversatiile fructuoase.

32. Capacitatea prezicerii viitorului nu te face mai fericit

Capacitatea de a previziona o anumita actiune, precum si consecintele ei, nu contribuie la accentuarea fericirii. Cei deprimati sunt mult mai exacti in acest sens, decat cei fericiti.

33. Gandirea rapida si limpede aduce fericirea

34. Dorintele tale te pot face nefericit

Rezultatele au fost extrase in urma unui studiu realizat in China rurala. Au fost analizate determinantele aspiratiilor la un anumit venit, raportat la venitul minim necesar (raportat) si determinantele subiective, precum satisfactia vietii si satisfactia salariului. Cand aspiri la ceva ce nu poate fi indeplinit, devii mai putin fericit.

35. Actiunea de depozitare a lucrurilor in cutii reduce stresul si tristetea

Actul fizic prin care asezi niste obiecte cu semnificatie intr-o cutie reduce tristetea si iti da sentimentul de eliberare. Patru experimente stiintifice sustin acest fapt.

36. Oamenii fericiti sunt mai multumiti de locurile lor de munca.

sursa: manager.ro

14 gânduri despre „Ce inseamna sa fii fericit? (Studiu stiintific +constatari) Partea III

 1. 35. just. sa ma vezi in ce curatenie traiesc in momentul in care sunt triiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiistaaaaaaaaaaaaaaa. ma apuc si calc, spal, aranjez, de zici ca sunt robotel si ma bucur ca reusesc sa ies din starea mea, bucuroasa ca macar de atat sunt in stare, cu brio, daca la altele dau gres… 🙂
  ia sa ma gandesc si eu sa scriu ceva despre fericire, ca prea si tu si hapi ati abordat acest subiect… sa nu raman mai prejos 🙂

  Apreciază

 2. Ciudat ca nu m-am gandit la ceva anume cand am scris azi despre fericire desi am regasit subiectul pe mai multe bloguri 🙂
  Inseamna ca „ne macina” ceva sau o fi alinierea planetelor 🙂

  Apreciază

 3. Mi se pare cam aberanta cercetarea asta. Ei au cercetat niste fapte care ii nemultumesc pe oameni doar. Iar sa spui ca ceva ce te nemultumeste te face nefericit nu e tot una dupa parerea mea. Inseamna ca nu ai ambitita necesara sa faci mai mult sau idei, depine. Fericirea vine din lucruri marunte, e inexplicabila si e mereu acolo doar ca unii nu o pot observa.

  Apreciază

 4. Ce însemnă să fii fericit? ei bine, fericirea are o altă definiție pentru fiecare om din cei 7 miliarde de pe această planetă. Pentru unii înseamnă iubire, pentru alții faimă, pentru unii bani, pentru alții frumusețe. Pentru mine fericirea înseamnă… fericire. Nu-i pot da o definiție. Știu c-am găsit-o atunci când o simt.

  Apreciază

 5. Parerea mea e ca „cercetatorii” nu se plictisesc niciodata
  Dar relativitatea unui studiu despre fericire este atat de mare incat ar trebui sa…il ocoleasca pur si simplu 🙂

  Apreciază

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s