Evolutia unor logouri celebre

„La inceputul anilor ’70 trona muzica disco. Astfel, creatorii companiei s-au gandit la un logo diferit, in stil groovy. Pentru a-l face si mai interesant, numele companiei a fost scris separate, in doua cuvinte: Micro si Soft.

 

Proiectul Mozilla a luat fiinta in 1998. In primul an, o noua comunitate de membri a contribuit la functionarea browser-ului. In 2002, a fost prezentat publicului Mozilla 1.0. Pana atunci, peste 90% dintre internauti foloseau motorul de cautare Internet Explorer.

Grupul IT Apple a inceput sub numele de Apple Computers inc, in 1976. Creatorii poarta numele de Steve Jobs, Steve Wozniack si Ronald Wayne. Compania a fost creata in garajul casei lui Jobs, iar vechiul logo era o referinta la legea atractiei universal a lui Isaac Newton. Cinci decenii mai tarziu, produsele iPod, iPad si iPhone au adus castiguri de 600 de miliarde de dolari.

„Tu apesi pe buton, noi facem restul”, numai sa detii un Kodak. Prima camera simpla a aparut in 1888. Dupa multi ani de dominare a pietei, Kodak a esuat in era digitala si a fost nevoit sa intre in insolventa in ianuarie 2012.

Compania japoneza Canon a fost fondata in 1934 sub numele de Kwanon, numele unei zeite budiste. Dupa un an, numele a fost schimbat in Canon, odata cu lansarea primei camera de 35mm. Jumatate de secol mai tarziu, compania a lansat prima sa camera digitala. In prezent, Canon detine 20% din cota de piata a camerelor digitale. In 2007, insa, a vandut peste 250 de milioane de camera video, mai multe decat orice alta firma.

Gigantul producator japonez, Nissan Motor Company, a aparut in iunie 1934, dupa preluarea companiei Datsuns. Pana in 1960, pe piata din SUA, firma si-a creat un renume cu Datsun Roadster.

In 1940, fratii Dick si Mac au deschis, in San Bernardino, California, restaurantul McDonald’s. 15 ani mai tarziu, Ray Croc s-a alaturat afacerii ca agent. Ulterior a cumparat lantul de restaurante si a supravegheat extinderea la nivel mondial.

In 1940, fratii Dick si Mac au deschis, in San Bernardino, California, restaurantul McDonald’s. 15 ani mai tarziu, Ray Croc s-a alaturat afacerii ca agent. Ulterior a cumparat lantul de restaurante si a supravegheat extinderea la nivel mondial.”

 

sursa: manager.ro

 

2 gânduri despre „Evolutia unor logouri celebre

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s