Revelatie

Azi noapte m-am uitat la emisiunea: „Oprah- The farewell season” si am vazut o parte din documentarul despre Ducesa de York, Sarah Ferguson: „Trecerea de la Alteta regala la realitate.” Oricum, ideea documentarului este de a o ajuta pe aceasta femeie care a divortat de sotul ei, Printul Andrew al Regatului Marii Britanii, sa-si regaseasa stima de sine. Pentru a reusi acest lucru, ea este ajutata de o serie de specialisti. La un moment dat, in timpul intalnirii cu psihologul, Ducesa afla ca este dependenta de aprobare. Atunci a fost clipa in care am avut o revelatie.

Am realizat faptul ca si eu sunt dependenta de afectiune si de aprobare din partea celorlalti. Se spune ca aceste dorinte ale noastre provin din copilarie si ne dam seama de lipsurile noastre sufletesti mult mai tarziu, cand deja suntem adulti si am trait o mare parte din viata nestiind de ce am ajuns astfel.

In Romania, daca apelezi la ajutorul unei psiholog, esti considerat a fi nebun. In Occident, terapia la psiholog este ceva absolut firesc.  Nu stiu cat va mai dura pana ce mersul la psiholog va fi asociat cu mersul la un medic.

Reclame

2 gânduri despre „Revelatie

  1. Trebuie sa adaug: in Romania psihologul are aceleasi „vindecare magica” pentru toate bolile, aceleasi pastilute minune. 😐 sau poate am cazut eu pe mana unora care nu dau doi bani pe psihicul pacientilor. 😦

    Apreciază

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s