Biletul

Inchise usa si brusc simti cum gerul naprasnic ii biciuie obrazul. Strangea in mana un bilet, mai avea un pic si il rupea din cauza emotiilor. Cu toate ca viscolea rau de tot, ea inainta si nu se gandea decat cum sa faca sa ajunga cat mai repede.  Troienele erau atat de mari, incat nu isi mai putea simti picioarele. Numai un nebun ar iesi din casa pe o astfel de vreme. Dar ea era suficient de nesabuita incat sa iasa. Amutise. Nu mai putea sa spuna nimic.
Vederea ii era incetosata din cauza lacrimilor care erau cuibarite in ochii ei si refuzau sa alunece pe 1216941723_7280_fullobraji. Nu stia ce sa creada. Oare putea fi real? Oare chiar isi va putea gasi parintii? Biletul era unica ei sansa. Singura amintire o are de la varsta de 3 ani, cand a fost salvata din mana unor rapitori. Nu isi aminteste decat ca intr-o clipa de neatentie a unuia dintre infractori, s-a pitit si s-a ascuns intr-o cutie de carton. Nu stie cat timp a stat acolo, asteptand sa vina cineva dupa ea. Si chiar a venit cineva. Era un barbat cu parul grizonat care ii daduse un baton de ciocolata. De atunci, el a devenit tatal ei adoptiv. Isi aminteste ca era tot la fel de ger si ningea foarte tare.
imagesUn fior rece ii strabate sira spinarii. Ii este frig. Deja s-a intunecat si nu mai poti distinge strada de trotuar. Mainile ii inghetasera, dar refuza sa-si scoata manusile din buzunar. Isi ridica un pic mai sus gulerul de la paltonul ei rosu, respira adanc si inainteaza in noapte. Ii congelasera suvitele brunete, care aproape ii devenisera carunte. Caruntirea era ceva normal daca avea peste 40 de ani, dar nu avea decat 20 de ani. Buzele se invinetira din cauza frigului si de-abia le mai putea misca. Se gandea intr-una la indiciul scris pe bilet: „Magazin Afer.” Oare acolo erau parintii ei? Era singura ei sansa de a afla…
Cine vrea sa scrie continuarea?
Reclame

8 gânduri despre „Biletul

  1. Pingback: La multi ani | Tudor

  2. Pingback: Biletul « the-one-that-got-away

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s