Remember!

Sailor Moon (美少女戦士セーラームーン, Bishōjo Senshi Sērā Mūn?, tradus oficial ca Pretty Soldier Sailor Moon) este titlul francizei japoneze create de Naoko Takeuchi. Este generalizat ca fiind popularizarea unui sentai (echipe) de fete magice, la fel ca re-instaurarea genului fetei magice.

Povestea metaseriilor planează asupra unor apărători reîncarnați ai unui regat ce stăpânea sistemul solar și lupta lor cu forțele negative. Personajele centrale numite Sailor Senshi (literal „Sailor Soldiers”; frecvent numite „Sailor Scouts” în versiunea Nord Americană )— sunt niște adolescente care se transformă în eroine invocând numele lunii și planetelor (Sailor Moon, Sailor Mercur, Sailor Marte, etc). Termenul „Sailor” vine de la stilul vestimentar școlar japonez, sērā fuku (costum de marinar), după care uniformele Senshi sunt inspirate. Elementele fanteziei sunt simbolice și câteodată bazate pe mitologie.

Protagonista seriei Sailor Moon este Usagi Tsukino, care trăiește o viață normală de elevă până în momentul când este găsită de o pisică vorbitoare numită Luna. Prin Luna, Usagi învață că lumea este pe cale să fie atacată de un Regat Întunecat care a apărut odată în trecut, cu mult timp în urmă, distrugând Regatul Selenar. Puterile ei latente sunt trezite pentru a apăra Pământul de pericolul iminent, lucru ce o determină să se împrietenească cu numeroase persoane care o vor ajuta în luptă.Usagi luptă folosindu-se de identitatea Sailor Moon, iar pe măsura progresului poveștii ea învață tot mai multe despre dușmanii cu care se confruntă și forțele răului care îi trimit pe Pământ. În mod gradual ea va descoperi adevărul despre viața ei din trecut, despre dragostea ei adevărată și posibilitățile viitorului Sistemului Solar.

Personaje

Usagi Tsukino

Usagi Tsukino (月野 うさぎ, Țuchino Usaghi) este personajul principal, la început o fată de 14 ani căreia îi place numai să mănînce,să doarmă și să nu facă nimic. Are o capacitate enormă de a iubi,înțelege și ierta. În varianta engleză numele ei este Serena. Usagi se transforma într-o eroina numită Sailor Moon(Moon-Luna),Luptătoarea Iubirii și Dreptății. Ea poseda puteri legate de lumină și vindecare și poate controla Cristalul de Argint(Ginzuishou). Este îndrăgostită de Tuxedo Mask(Mamoru Chiba) și chiar începe să se întîlneasca cu dînsul la jumătatea sezonului 2, după care află că în viitor se va căsători cu el și vor avea o fiică numita Chibiusa(Usagi Small Lady Serenity), și chiar vor fi rege și regina a viitorului oraș utopial-Crystal Tokyo(Tokyo de Cristal).

Mamoru Chiba

Mamoru Chiba (地場 衛, Ciba Mamoru) este un student puțin mai în vârstă decât Usagi. Dublajul englez îl numește Darien. Ca și copil a suferit un accident de mașină, care l-a despărțit de părinții săi și provocându-i pierderea memoriei, Pe parcursul seriilor are niște abilități precognitive, inclusiv vise care îl inspiră să folosească deghizarea lui Tuxedo Mask și să lupte alături de Sailor Senshi. După o confruntare relațională, el și Usagi își amintesc viețile anterioare și se îndrăgostesc din nou.
Ami Mizuno
E o fată din clasa lui Usagi ce adoră să învețe, numită în varianta engleză Amy Anderson. Este extrem de desteaptă având un IQ de 300, ea putând să se transforme în Sailor Mercury ce controlează puterea apei. Timiditatea lui Ami ascunde o pasiune pentru cunoaștere și pentru a-i ajuta pe cei din jur. Ea își dorește să devină un doctor asemeni mamei sale, și tinde să fie cea mai practică din grup. În secret ea este un fan al culturii pop și al romanelor de dragoste și se rușinează când cineva își dă seama de acest lucru.
Rei Hino
Este o tânără preoteasă a cunoscutului templu Hino, numită și Reye în versiunea engleză. Din cauza faptului că este o preoteasă Shinto, Rei poate simți și distruge prezența răului în forma civilă. Când se transformă în Sailor Mars ea mai poate manipula focul. Rei este foarte serioasă și concentrată, dar deși este ușor enervată de imaturitatea lui Usagi, ea ține la aceasta foarte mult. În anime Rei este caracterizată ca o fată înnebunită după băieți, însă în manga și în Live-Action nu este interesată deloc în romantism. Ea învață la o școală catolică numită T.A, separată de celelalte fete.
Makoto Kino
O fată băiețoasă ce se transferă la școala lui Usagi, numită Lita în versiunea engleză. Foarte înaltă și puternică pentru o elevă japoneză, ea se poate transforma în Sailor Jupiter, având control asupra fulgerelor și puțin asupra plantelor. Ambii părinți ai lui Makoto au murit cu mulți ani în urma într-un accident de avion, ea trebuind sa locuiască și să-și poarte singură de grijă. Ei îi place să gatească, să facă curat și să aibă grijă de flori. Visează să se mărite de tânără și să aibă o florărie și o brutărie.
Minako Aino
Ea este o visătoare plină de viață ce a acționat pe cont propriu pentru o perioadă scurtă de timp ca Sailor V. Numită Mina în varianta engleză ea îl are ca partener pe Artemis, o pisică ce lucrează împreună cu Luna în sfatuirea celor 5 Senshi (Gardiene). Ea se transformă în Sailor Venus, Luptătoarea Dragostei, fiind și liderul celor 4 Senshi ce o apără pe Prințesa Serenity. Minako visează să ajungă o cântăreață și un idol pentru toți așa că se duce la fiecare audiție posibilă. În Live-Action ea este o celebră cântăreață.
 sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Sailor_Moon
 
 
Reclame

8 gânduri despre „Remember!

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s