Inceput de an cu noroc: 7 simboluri ce aduc noroc!

M-a rugat un prieten drag sa vorbesc pe acest blog si despre superstitiile romanilor, asa ca am decis sa ii indeplinesc rugamintea.

Orice cultura poseda un simbol aducator de noroc, adanc inradacinat in constiinta colectiva. Acest lucru se intampla deoarece simbolul ce aduce noroc este de fapt cel care ne da speranta si ne face sa credem ca putem sa ne infruntam toate fricile.

Nu este nimic rau in a crede intr-un simbol aducator de noroc fiindca, de fapt, puterea nu sta neaparat in obiectul in sine, ci in “norocul” pe care i-l atribuim. Daca mintea noastra ne spune ca acel simbol norocos ne va salva din incurcaturi sau ne va pazi de influentele negative – si credem ferm ca acel simbol ne va proteja – puterea sta in credinta noastra, si nu in obiect. Perceptia aduce protectia!

Ghinda
In timpul Cuceririi Normande, englezii purtau cu ei ghinde pentru a-i proteja de greutatile de peste zi. Considerata o emblema de noroc, prosperitate si putere, ghinda chiar este un simbol ce aduce noroc. Reprezinta, de asemenea, si evolutia spirituala a omului.

Caduceul
Folosit ca simbol ce aduce noroc in Egipt, India si Grecia Antica, caduceul nu numai ca aduce noroc, dar ne si apara de boli si previne certurile, inspirand pacea si armonia. Aripile acestei embleme reprezinta aripile de la picioarele lui Mercur, mesagerul zeilor greci, iar sarpele simbolizeaza echilibrul dintre bine si rau.

Trifoiul cu patru foi
Trifoiul cu patru foi era venerat in miturile celtice datorita culorii lui verzi aprinse, aproape ca de smarald si a cresterii lui rapide. Fiecare frunza pe care o are trifoiul cu patru foi reprezinta un tip distinct de noroc (faima, bogatie, dragoste, sanatate). Daca porti trifoiul cu patru foi in piept, iubirea ta adevarata va veni la tine. Daca il tii cu tine intr-un loc sigur, niciun rau nu te poate atinge, iar daca visezi trifoiul cu patru foi vei trai fericit pana la adanci batraneti!

Mana lui Fatima
Mana reprezinta un simbol al puterii spirituale, al dominarii si al protectiei. Mana lui Fatima (fata lui Mohamed) este purtata ca un simbol aducator de noroc in Islam, fiecare deget reprezentand un atribut: credinta, rugaciune, pelerinaj, filantropie, post. In Europa Antica se credea despre Mana ca protejeaza impotriva deochiului.

Potcoava
Potcoava este o alta emblema antica ce ne apara impotriva deochiului si aduce noroc. Legenda spune ca ea trebuie sa stea cu varfurile indreptate in sus pentru a tine norocul inauntru. Exista teorii care spun ca magia acestui simbol provine din forma sa ce se aseamana cu semiluna. Asadar, potcoava nu apara numai piciorul calului, ci si norocul omului!

Cheille
Se spune ca trei chei purtate impreua deschid usile pline cu noroc: cea a bogatiei, cea a sanatatii si cea a iubirii. Grecii antici spuneau despre chei ca sunt simbolul cunoasterii si al vietii. Doua chei incrucisate, una din argint si una din aur, sunt emblema papala si reprezinta “cheile ce deschid Regatul Cerurilor”.

Steaua
Legenda spune ca acest simbol geometric a fost conceput de Pitagora pentru a reprezenta perfectiunea. Tot el era cunoscut sub numele de “Steaua Vrajitorului” in Evul Mediu si semnifica misterele Universului. Steaua aduce noroc deoarece, in timpurile stravechi, se credea ca soarta fericita a unui individ era determinata de stelele de pe cer.

sursa: garbo.ro

Reclame

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s