Femei „sangeroase”din istorie!

Au existat femei de-a lungul timpului ce au dat frau liber monstrilor imaginatiei care le bantuiau, iar din cauza acelui act de barbaritate au ajuns personaje de filme si personalitati sinistre in cadrul istoriei.

1.O regina a carui nume nu va fi uitat usor, o regina pe care nu o pot evita istoricii. Maria a fost singurul copil al Catalinei de Aragon a Spaniei si a Regelui Henry VIII al Angliei. Regina Maria I a Angliei, sau Maria Tudor, este cunoscuta pentru scurta, dar foarte sangeroasa perioada de domnie asupra poporului englez si irlandez. Pentru ca a dorit sa reinstaureze catolicismul in Anglia, a trebuit sa ucida sute de opozanti, de aceea i-a fost data porecla Bloody Mary (Maria cea Sangeroasa).

2.Mata Hari a fost un spion dublu pentru francezi si pentru nemti, deghizata in dansatoare si curtezana. Desi capturata de englezi in portul din Falmouth, doar ulterior a fost judecata de catre francezi, dupa interceptarea unui mesaj codat transmis de catre nemtii din Madrid catre Berlin. Acestia mentionau ca un spion, H-21, le-a fost de mare ajutor prin descoperirile facute. Francezii au capturat-o si in procesul intentat au acuzat-o de spionaj ce a dus la moartea a mai bine de 50,000 de soldati.

3.Mary Surratt poate fi retinuta ca prima femeie careia i s-a dat sentinta: executare prin spanzurare de catre Statul Federal American. Din pacate nu si fara motiv. Aceasta a fost acuzata de conspiratie la uciderea presedintelui american, Abraham Lincoln.

4.O legenda autohtona, Erzsebet Bathory din Transilvania se zvoneste ca ar fi abuzat de pozitia ei in societate, comitand numeroase crime oribile pentru propria… frumusete. Desi la varsta de 14 a avut un copil cu un taran, la 16 ani Erzsebet s-a casatorit cu Ferencz Nadasdy, o casnicie aranjata de parinti. Sotul ei a plecat la razboi sa lupte impotriva turcilor, iar ea a ramas singura. Dupa moartea sotului, s-a mutat la Viena. Zvonurile spun ca intr-o seara, in timp ce o tanara servitoare ii pieptana parul, s-a infuriat si a lovit-o peste fata, aceasta incepand sa sangereze, iar cateva picaturi i-au cazut pe mana contesei. A realizat ca sangele ii face pielea mai frumoasa, mai tanara, iar asta doar i-a starnit mai mult ambitia. A ordonat ca ajutoarele ei sa rapeasca noaptea fete tinere, ca apoi sa le tina incatusate si sa le ucida, pentru ca ea sa se imbaieze in sangele lor.

5.Julia Minor Agripina a fost descrisa de catre antici ca fiind „nemiloasa, ambitioasa, violenta si dominatoare”. In cei patru ani in care fratele ei, Caligula a fost la putere, s-a zvonit ca ar fi avut o relatie incestuoasa cu acesta, dar ulterior chiar Caligula a trimis-o in exil. Dupa ce s-a casatorit cu imparatul Claudius, aceasta l-a convins sa il adopte pe fiul ei, Nero, fiu dintr-o casnicie anterioara si sa il pronunte mostenitor al tronului. Dar istoricii o acuza ca si-ar fi omorat sotul, astfel a ajuns Nero, la doar 16 ani la putere, avand-o pe ea, Regina Augusta, ca regenta. Nu a durat mult acest lucru, deoarece in momentul in care i s-a impotrivit uneia dintre aventurile noului rege, a fost trimisa in exil, iar apoi ucisa la resedinta de la tara.

sursa: feminis.ro

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s