Apel pentru suflet de la Cristian Manafu!

„Salut,

In primul rand, vreau sa iti multumesc sincer pentru sustinerea neconditionata pe care ai dat-o apelului meu pentru o campanie de bine.

Apoi vreau sa iti spun cateva lucruri despre aceasta campanie si de ce o sustin si te rog sa o sustii si tu.

Totul a pornit de la o cifra reala…..

3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgente 112 sunt false urgente: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri facute in joaca sau accidental de catre cei care suna, doar 27% sunt apeluri reale.

Este incredibil cum unii oameni, in special tineri, isi bat joc de singura cale de a cere ajutor specializat in cazul unui accident, de pilda.

Un om moare in 3 minute din momentul in care a intrat in stop respirator. Cum e sa piarda ruda acestuia sansa de a-l salva pentru ca cineva abuzeaza de 112. Si gandeste-te ca in fiecare zi peste 20 de oameni sunt raniti grav.

Te rog sa sustii campania care lupta impotriva abuzurilor. Cred sincer ca daca multi bloggeri preiau campania, avem sansa sa atingem cu mesajul cat mai multi oameni si chiar sa schimbam ceva. A fost anuntata astazi dimineata de cel care ne-a dat SMURD, Raed Arafat, un om care merita – cred eu – tot respectul si admiratia.

Poti pune pe Facebook, Twitter, Google Plus, dar mai ales pe blog clipul care promoveaza Salvez.ro, site-ul campaniei

Multumesc foarte mult pentru sprijin.”

Cristi

Campania “O viata poate depinde de tine”, realizata Asociatia React, a pornit de la o serie de statistici alarmante cum ar fi:

– 3 din 4 apeluri la 112 sunt false urgente: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri facute in joaca sau accidental de catre cei care suna, doar 27% sunt apeluri reale;

– La nivel national, judetul Covasna este judetul care a inregistrat cel mai mare numarul de apeluri false (in aceeasi perioada monitorizata de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale) – 86,86% apeluri abuzive. In Bucuresti, 1 din 2 apeluri sunt false (procentul apelurilor abuzive se ridica la 55,6%);

– La serviciul de urgenta 112, se inregistreaza peste 2000 apeluri/ ora; 60% din totalul apelurilor reale solicita interventia echipajelor medicale de urgenta;

– Orice apel fals inregistrat la 112 poate intarzia sau chiar determina moartea unei persoane care are nevoie reala de ajutor: in 2010, s-au inregistrat 8477 de victime grav ranite in accidente de masina (23 de oameni raniti grav/ zi)

– In ceea ce priveste masurile de prim ajutor, acestea “pot face diferenta intre viata si moarte”: dureaza 3 minute ca o persoana aflata in stop respirator sa moara, 5 minute pana la sosirea ambulantei si mai putin de 1 minut pana la deschiderea cailor aeriene printr-o manevra de prim ajutor.

Materialele de promovare, inclusiv spoturile si site-ul, au fost asigurate de Vodafone, iar televiziunile vor acorda spatiu gratuit. Fiind gratuit, va fi foarte putin si de aici a venit ideea mea de a implica blogosfera.

Eu ma implic pro bono si voi sustine si alte activitati de promovare!

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s