Top 10 fenomene neelucidate!


Site-ul Live Science a făcut topul primelor 10 fenomene neelucidate ale omenirii.

1.Zumzetul din TAOS
Unii locuitori turişti ai micii localităţi Taos din New Mexico au fost deranjaţi de ani de zile de un zgomot, un zumzăit misterios şi slab, de joasă frecvenţă care se aude în aer uneori. În mod ciudat, numai 2% din locuitori au detectat şi s-au plâns de acest zgomot. Unii cred că este datorat unei acustici neobişnuite, alţii dau vina pe o isterie sau cine ştie ce fenomene secrete cu un scop sinistru. Indiferent cum a fost definit sau descris, ca un zumzăit, vâjâit, bâzâit, de origine, psihică, naturală sau supranaturală, nimeni nu a fost în stare să determine cauzele sau originile acestui zgomot.

2.Yeti Omul Pădurilor (omul maimuţă)
De ceva decenii încoace, oamenii au spus ca au văzut, fotografiat filmat, apariţii ale unor oameni, de înălţimi considerabile, păroşi, numiţi în mod diferit, funcţie de locul in care au fost văzuţi, fie Bigfoot, fie Yety, fie Sasquash. În ciuda atâtor relatări a largei zone de răspândire, până in prezent nu a fost găsit nicăieri un corp al unui astfel de om. Nimeni nu a capturat sau ucis un astfel de exemplar şi nici nu a găsit niciunul omorât accidental sau decedat de moarte bună. În lipsa celor mai mici dovezi cum ar fi dinţi, oase, orice relatare este neconcludentă. Atâta timp cât nu există o dovadă concretă, ştiinţa nu poate dovedi acest fenomen, ca şi faptul că monstrul din Loch Ness există.

3. Intuiţia
Fie că o numim “presentiment”, al şaselea simţ sau oricum altfel, toţi am trăit un asemenea simţământ, măcar o dată. În unele cazuri, senzaţiile prevestitoare au fost greşite (de cate ori, mergând cu avionul de exemplu, în timpul unor turbulenţe, nu aţi avut “sentimentul” că nu veţi ajunge întregi pe pământ, fără a se adeveri totuşi ). Psihologii spun că uneori unii oameni cunosc anumite lucruri, fapte care se petrec apoi, fără a spune de unde au ştiut sau cum anume au ştiut. Aceste cazuri de intuiţie sunt greu de dovedit sau de explicat.

4.Dispariţiile misterioase
Oamenii dispar din cauze diverse. Mulţi sunt fugari, oameni care se ascund de cineva, alţii mor în accidente, alţii sunt ucişi, ascunşi, îngropaţi şi nu se mai ştie nimic de ei, dar mulţi sunt găsiţi. Nu la fel se poate spune şi despre unele dispariţii cu adevărat misterioase. De la echipajul navei “ Marie Celeste” până la Jimmy Hoffa, Amelia Earhart şi Natalee Holloway, se pare totuşi că unii au dispărut fără urmă. Când persoanele disparute sunt găsite, aceasta se datorează muncii de poliţie, a investigatorilor, mărturiilor, mărturisirilor, sau accidental, dar nu datorită detectivilor paranormali. Dar când lipsesc orice urme ale dispariţiilor, acestea rămân nerezolvate în ciuda oricăror investigaţii.

5.Fantomele
De la apariţia show-ului NBC ”Mediumul” bazat pe piesa Macbeth a lui Shakespeare, spiritele celor morţi au făcut o lungă carieră în cultura şi folclorul  popoarelor. Bineînţeles, subiectul este vechi, se trage din negura timpurilor, dar nu a fost atât de dezbătut.
Mulţi oameni au spus că au văzut fantome, sau umbre sau stafiile unor oameni dragi decedaţi, dar existenţa reală a unor astfel de corpuri este evazivă în ciuda atâtor relatări “sincere” a unor astfel de declaraţii de viziuni, fotografieri sau chiar comunicări cu fantomele. Unii căutători de fantome speră să vină cândva cu dovada irefutabilă care să ridice misterul.

6.Fenomenul deja-vu
Deja–vu, este un termen francez care defineşte o
stare distinctă şi misterioasă de trăire a unui fenomen a doua oară, ca şi când l-ai mai “văzut”. O femeie intră într-o clădire de exemplu, într-un loc în care nu a mai fost niciodată şi are sentimentul că ceea ce vede îi este cunoscut, chiar familiar. Unii atribuie acest fenomen unor experienţe psihice sau unor amintiri intempestive ale unei vieţi anterioare. La fel ca şi în cazul intuiţiei, oamenii de ştiinţă pot încerca unele explicaţii de suprafaţă, dar cauza şi natura acestor fenomene rămâne inexplicabilă.

7. OZN-urile
Numeroşi savanţi din toate domeniile şi-au manifestat deschis interesul pe care-l acordă fenomenului OZN -Obiect Zburător Neidentificat.

Alţii, mai numeroşi, observă şi studiază din umbră, departe de publicitatea stresantă. Însă şi unii şi ceilalţi au în comun faptul că cercetează pe cont propriu. La ora actuală nu există încă un organism ştiinţific oficial care să se preocupe permanent de fenomenul OZN, excepţie făcând Statele Unite ale Americii, unde se află U.F.O CENTER, condus de J. Allen Hynek.
Fenomenul interesează din ce în ce mai mult instituţiile şi mass-media, însă atitudinea multor ziare, televiziuni sau posturi de radio este de a adăuga comentarii ironice, iar a altora de a se eschiva atunci când trebuie să dea un răspuns clar. De exemplu, iată cum a răspuns un înalt reprezentant al bisericii catolice când a fost întrebat ce părere are despre existenţa sau non-existenţa OZN-urilor: „Nu cred că trebuie să dezvălui părerea mea asupra acestei probleme”.Un fizician francez a declarat, printr-un purtător de cuvânt, că nu doreşte să se pronunţe asupra subiectului. Astfel interviul dat de Robert Gallez în februarie 1974, pe vremea când era ministrul francez al armatei, riscă să rămână un unicat. El a declarat: „În această problemă a OZN-urilor, trebuie să adoptăm o atitudine extrem de deschisă. Nu trebuie să punem la îndoială buna credinţă a martorilor, care în mod evident sunt sinceri. În cadrul acestor fenomene aeriene şi vizuale reunite sub denumirea de OZN există ceva ce nu înţelegem, care la ora actuală este relativ inexplicabil.”

8. Tunelul morţii sau lumea de dincolo în moartea clinică
Oamenii care au fost la un pas de moarte au raportat în multe cazuri experienţe mistice variate, din care cele mai dese sunt trecerea printr-un tunel, o lumină liniştitoare, întâlnirea cu cei dragi dispăruţi, o stare de pace şi linişte, fapte care sugerează viaţă dincolo de moarte. Deşi aceste experienţe şi relatări au fost atât de profunde, nimeni nu s-a întors “ de dincolo” cu dovezi clare ale existenţei unei lumi dincolo de moarte. Cei mai sceptici spun că e vorba de halucinaţii, sau de anumite traume ale minţii, de vreme ce nu există nimic ştiinţific care să demonstreze aceste trăiri sau să demonstreze dacă ele sunt cu adevărat aspecte “din lumea cealalalta.”

9.Puterile paranormale şi percepţia extrasenzoriala
Acest fenomen merită a fi în primele 10 fenomene neexplicate, fie şi numai prin faptul că mulţi nici măcar nu cred în aceste puteri extrasenzoriale ale unor oameni. Mulţi oameni cred că intuiţia (care apare şi ea pe locul 3 ) este tot o formă a puterii psihice, un mod de a accede în viitor prin explorări mentale. Cercetătorii au verificat şi testat unii oameni care susţineau că deţin puteri psihice dar rezultatele obţinute sub control ştiinţific au fost neconcludente sau negative. Unii au spus că aceste capacităţi nu pot fi testate sau din anumite motive sunt diminuate sau blocate de prezenţa scepticilor sau oamenilor de ştiinţă, fiind influenţate de câmpuri energetice negative. Oricum, până la oră actuală, ştiinţa nu se poate exprima vizavi de aceste puteri paranormale.

10. Conexiunile minte-organism
Ştiinţa medicală este abia la începutul înţelegerii fenonemelor şi conexiunilor minte-organism. Efectul placebo, de exemplu, în unele cazuri, este o dovadă că oamenii uneori prin puterea minţii pot să îşi amelioreze efectele unei boli, crezând în acest efect, când de fapt boală în sine nu se ştie dacă a fost sau nu anihilată. Apariţia unor procese încă necunoscute la nivelul corpului uman este de departe unul din cele mai ciudate şi incitante subiecte medicale.

surse:ziuaveche.ro
anticariat-esoteric.ro

Reclame

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s