O Marie cu alta palarie… Oferta CFR calatori pana la finele anului 2011!!


„Dupa ce pe 11 februarie 2011, aflam ca Guvernul va permite CFR Calatori sa majoreze tarifele la biletele de tren pentru ca aceasta societate sa-si acopere costurile, pe 3 martie o noua informatie ne parvine din partea ministerului Transporturilor, de aceasta data, schimbarea denumirii categoriilor de tren. Cum ar spune orice roman vom avea aceeasi Marie cu alta palarie.
Si cum tot se vor schimba denumirile sa vedem ce ne asteapta din 11 decembrie, data la care va intra in vigoare noul ordin al ministrului Transporturilor, o data cu intrarea in vigoare a noului mers al trenurilor.

Noile categorii de trenuri

Din decembrie va trebui sa ne obisnuim cu urmatoarea titulatura a denumirii categoriilor de tren:
Trenurile INTERSITY vor deveni Intercity Eurocity, avand indicativul IC. Acestea opereaza intre orasele importante, in trafic intern sau international, iar cele Euronight circula in aceleasi conditii, insa noaptea. Trebuie sa asigure o viteza medie de minim 60 kilometri pe ora pe timp de zi iar pe timp de noapte de 55 kilometri pe ora. Trenurile Euronight pot avea in compunere vagoane ale operatorilor feroviari straini care ofera servicii specifice proprii si pot avea ca serviciu optional transportul autoturismelor cu vagoane specializate.

Trenurile Accelerat si Rapid vor deveni InterRegio, avand indicativul IR. Acestea vor opri in principalele gari care asigura conexiuni convenabile cu celelalte trenuri de calatori si vor avea o viteza medie de 45 de kilometri pe ora pe timpul zilei, iar cele de noapte, Night, vor circula noaptea cu o viteza medie de minim 40 km/ora. InterRegio Night vor avea vagoane de dormit si/sau cuseta si pot avea vagoane ale operatorilor straini si pentru transportul autoturismelor.

Trenurile Personal vor deveni Trenul Regio, indicativ R. Acesta va opri in toate statiile si haltele, va circula cu viteza de minim 35 km/ora. Pentru asigurarea legaturii, trenurile regio vor fi disponibile obligatoriu, in statiile noduri de cale ferata, la minim 15 minute dupa sosirea trenurilor interregio sau intercity si la sosirea in statiile noduri de cale ferata cu minim 15 minute inaintea sosirii trenurilor interregio sau intercity. Cele trei subcategorii ale trenurilor Regio vor functiona astfel:
* Trenurile de tipul Regio Express vor asigura transportul pentru arii geografice restranse, la o viteza de minim 35 kilometri pe ora, iar de regula nu vor circula in intervalul orar 23:00 – 4:00.
* Trenurile de tipul Trenul Regio. vor asigura legaturii in statiile noduri de cale ferata, la minim 15 minute dupa sosirea trenurilor interregio sau intercity si la sosirea in statiile noduri de cale ferata cu minim 15 minute inaintea sosirii trenurilor interregio sau intercity.
* Ultima subcategorie va inlocui Trenurile de navetisti si se vor numi Regio urban si Regio suburban. Acestea vor circula in jurul oraselor, vor asigura legaturile la si de la trenurile interregio.”

sursa:afladespre.ro

Reclame

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s