Tnuva isi inchide ferma din Romania din considerente financiare

„Compania israeliana Tnuva isi va inchide ferma pe care o detine in Romania, reprezentantii producatorului de lactate precizand ca aceasta decizie a fost luata din considerente financiare, potrivit ynetnews.com. Tnuva detinea in Romania un efectiv de 1.200 de vaci de lapte, care asigurau 25% din productia locala a companiei.
Potrivit lui Arik Schor, directorul executiv al Tnuva, compania are suficient lapte din surse externe pentru a suplini inchiderea fermei.
Administrarea fermelor si cresterea bovinelor nu fac parte din afacerile de baza ale Tnuva, asa ca ne-am intrebat daca e bine sa investim in aceste activitati. Ferma nu este profitabila si a fost construita pentru a ne asigura aprovizionarea cu lapte, in conditiile in care in Romania exista o lipsa de lapte. Acest lucru nu mai este valabil astazi„, a declarat Schor.
El a mai spus ca problema inchiderii fermei a fost bine examinata, iar printre furnizorii din Romania ai Tnuva se numara si ferma infiintata de compania israeliana Adama Holding.
Ferma Tnuva este situata la aproximativ 20 km de Bucuresti, aproape de fabrica de lactate a companiei, si a fost construita in urma unei investitii de 55 milioane de euro.
Tnuva, care si-a inaugurat fabrica din Romania in 2007, detine in prezent o cota de 7% din piata produselor lactate, al carei lider este Danone, cu o cota de 35%.”

sursa: hotnews
click
Hmm…sa fie oare doar motivele financiare sau de fapt e vorba despre vechea rivalitate cu Danone? Va mai amintiti nu? Ma refer la dioxina din iaurtul Danone.Ei bine, se auzea prin targ la acea vreme cum ca Tnuva ar fi declansat „criza danonica dioxinica”. Eh, a venit si momentul de razbunare al celor de la Danone: „Dupa fapta si rasplata!”

Reclame

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s