Sunt ateu.


In ultima vreme, asta e replica pe care o primesc atunci cand incep sa vorbesc despre Dumnezeu. Probabil ca e mai simplu sa nu urmezi reguli, decat cele impuse de familie si societate. E mult mai simplu sa stii ca nu ai de dat explicatii nimanui „divin.” Mi s-a spus ca inexisenta lui Dumnezeu poate fi demonstrata stiintific, dar de ce sa vreau eu asta? Eu cred in Dumnezeu si pentru ca eu cred, atunci El exista. Pentru mine e extrem de simplu totul. Nu am nevoie de formule matematice sau alte cele. Dumnezeu e precum vantul, nu il poti vedea, dar il poti simti…El este in fiecare om de pe pamant. Dumnezeu se afla in toti oamenii. Asadar, atunci cand te uiti la un om, adu-ti aminte ca il privesti pe Dumnezeu!

Sfatul zilei de azi,15.01.2011: Crede si se va intampla, Olga!
Prognoza zilei de maine, 16.01.2011: Duminica, sfarsit de week-end. Ziua de maine ar trebui sa fie o zi de tinut minte, asa ca invita-ti prietenii pe la tine si incingeti o petrecere in ciuda vecinilor…:)) Sau daca nu, citeste si tu o carte buna. E mult mai bine, decat sa pierzi timpul aiurea. Sau daca nici cu lectura nu te omori, atunci fa din duminica, ziua experimentelor! Experimenteaza si apoi trage concluzii la sfarsit de zi.

Reclame

6 gânduri despre „Sunt ateu.

 1. Am mai vorbit noi despre subiecte dinastea. Recunosc, o anumita perioada spuneam si eu ca nu exista „Dumnezeu” sau ca nu accept regulile ortodoxiei. Formule matematice? Mintea omeneasca nu poate cuprinde si intelege ceea ce este „Dumnezeu”, e si in bestseller-ul sau, Biblia. Sunt multe de spus despre cele zece porunci, fericirile si multe altele.

  Acum nu mai spun ca sunt ateu, spun doar ca exista ceva, nu stiu daca neaparat divin, oricum, ceva ce noi nu putem intelege, nu stim cum sa il/o numim si i-am spus „Dumnezeu”. Ti-am explicat cum e cu 3D si 4D.

  Oricum religia este doar un mod de a controla oamenii, si guvernele acestei lumi se inspira din ce in ce mai mult din publicatie amintita anterior, mai multe nu spun.

  In concluzie, fericiti cei saraci cu duhul!

  Apreciază

 2. nu eşti atee, sau nu atât de atee cât sunt eu. eu dacă încep, nu mă mai opresc.

  mie una, nu-mi place să dau explicaţii nimănui. de ce să-i dau eu lui Dzeu toate realizările şi bucuriile, toate neîmplinirile şi toate greşelile? ca să ce? să-mi ţină contabilitatea? pentru ce? pentru un loc în vid sau pentru un loc in rai unde e numai miere şi lapte, unde dacă eşti cuminte intri. şi dacă eşti un ratat, cu ce o să mă facă pe mine să văd altfel viaţa de dincolo? cu o spălare de creier poate.

  prefer să trăiesc după regulile mele, aşa bune, proaste, noncomformiste, riscând să fiu exclusă, încercând să găsesc bucuria în mine şi în tot ce mă înconjoară şi nu să mă supun unor reguli care nu fac altceva decât să inspire frică şi care nu-ţi dau nici încredere şi nici speranţă…o altă oaie din turmă

  Apreciază

Opinii

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s